ENBLOGGFAN

Yoloswag forever

Internetdoomsday och teorikaos

Kategori: Allmänt

Hej och så vidare. Som ni märker är det lite glest på både bloggens och andra sociala medier i övrigts front. Det kan ha att göra med att jag är trött som fan såhär på kvällskvisten, eller att internet ständigt har E istället för 3G. Det tar mer än fyra minuter att öppna och logga in på blogg.se, helt seriöst alltså. Då kanske ni där hemma, med supersnabb uppkoppling och ett jätteskönt tangentbord, tycker att "fyra minuter? Det är väl inte så förfärligt mycket? Du är ju militär, härda förfan!" eller liknande. Då skulle jag vilja passa på att tala om er att, jo, det är mycket. Internetminuter ligger fan nästan på samma nivå som SL-minuter. Eller kollektivtrafiksminuter över lag, inget utpekande mot just SL. Eller..?
NÅJA! De senaste dagarna har innehållit finbesök av Elv, Angelica och Fors. Himla fin gest att faktiskt ta sig tiden att krångla sig hela vägen ut hit. Ytterst uppskattat vill jag lova, tack för det! Kunde inte leverera både krigarkläder och krigsmålning dock, så ambitiös är jag inte. Fast jag har allt sånt i mitt skåp, så om ni tjatar kanske! Utöver det, en del fys, lite närkamp med bland annat batong- och handfängselträning. Och trettontusen kilo teori. Fy hurvaligen. Datoraystem och massa andra alldeles fruktansvärt obegripliga och tråkiga ting. Arbetsmiljö och rättigheter och fack och kollektivavtal hit och dit. Har mest ritat och kluddrat och nypt mig själv i armen för att inte somna. För att inte glömma miljö, källsortering, hur man hanterar isokärl vid mat i fält.. Ja, ni greppar. Inte så att man gör vågen och sjunger muntra sånger om solsken och att världen är vacker direkt. Men det är ju viktiga grejer, får man keepa in mind. Hur som. Jag är såpass underambitiös att jag inte orkar ordna radbyten när jag bloggar från luren. Lev med det och tänk på hur nära jag var att börja gråta när snön kon idag. Och att jag blev skallad idag, så att jag pryder mitt tjusiga anlete med en ännu tjusigare bula över ena ögat. Ser ut som en bulldog eller liknande. /div>

Andra veckan

Kategori: Allmänt

 Skrev det här igår, men lyckades somna innan jag hann publicera. Bra trötthet.
Tillbaka på gardet efter en helg i Södertälje. Bilade hit med mamma och Maja, lyssnade på Electric banana band och Absolute Kidz från 2003 på vägen. Kvällen hittills har gått ut på att sy, organisera i skåpet, Ben & Jerrys Caramel Sutra och en snutt av Dark knight. Samt förundran över en del människors saknad av hästar i sina stall. Mongo från Kongo, så att säga.
Nåja, helgen då? Bio med Elv, Fors och Angelica i fredags, Paranormal activity 4. Värdelös. Helt enkelt. Sov fjorton timmar på det, i min alldeles oemotståndliga säng med rosa/vita lakan, skönast i hela vida världen. En middag/filmkväll med kinesen och angie satt även som en smäck på lördagen. Johan Falk och Monster. Den sistnämnda helt klart askalas. Se den! Har dessutom hunnit handla fett viktiga och vuxna saker som tvättmedel och matlådor, nya löpdojjor och asmycket mat. För att inte överbelastas av den oroväckande mängd vuxenpoäng som skördats slog jag till med snabbnudlar till middag. Perfekt. Nu har vi en ny krigarvecka framför oss, så det kan vara en bra idé att slagga. Såatteeeh..
Peace out brothas!

Back on track

Kategori: Allmänt

Jävlar i min lilla låda vad inaktivt det var på den här fronten, känner jag. Men det finns ju en anledning.. Det har hänt en del så att säga. Kinda flyttade norr om stan, kinda blev soldat på heltid, kinda tog inte ens med mig datorn, kinda har världens sämst täckning där ute, kinda blir gnälld på om kvällarna, då det låter för mycket om min mobil när jag tappert försöker skriva en början på ett inlägg. Ja, jag orkar ju inte stänga av vibrationen när man trycker på knapparna.
Hur som helst. Jag vet inte hur jävla intresserade vissa är angående det militära, men många undrar och ställer frågor, och en del är bara nyfikna på allt möjligt, så lite kan jag ju faktiskt slänga in i ett inlägg. Det kommer dessutom att vara ytterst roande för mig själv att läsa i framtiden, som när jag läser de första inläggen från GMUn nu förmtiden. Gud vilken nollkoll jag hade.
 
Jag jobbar nu på Livskvadron och bor för tillfället på Livgardet, 20 minuter med buss från Kungsängen. Alltså mitt ute i ingenstans. I kasern 214, logement 11, tillsammans med, vad kan vi vara? Åtta pers kanske? Två stolpskott, varav den ena sjunger i sömnen och den andra funderar över förfärligt relevanta saker, såsom vad elräkningen i ett slott skulle hamna på om man bodde i det, en musikalisk Max, en träningsnarkoman som sover med sin spikmatta och så Nicho. Samt ett par andra som jag inte har fått någon riktig uppfattning om ännu. En har körkort, han ska bli min bästa vän, eftersom att närmsta affär är Coop som ligger tre busshållplatser bort. Ja, det är långt, när man går upp vid sextiden och kör stenhårt och full fart till halv fem, och oftast får jobba över med dumma hittepåsaker som sytjänst och liknande. Vi på Livskvadron delar korridor med Livkompaniet under de första veckorna, så just nu är vi runt 50 pers i samma gäng, och när vår utbildningstid är slut kommer vi att flytta in till K1 som ligger vid Stadion. Det blir nice. Det är där hästarna bor, och där vi kommer att jobba i fortsättningen. Till skillnad från GMUn har jag överslafen nu för tiden, alltså finns risken att jag ramlar ur och dör i sömnen. Oskönt.
 
Den här veckan har vi mestadels hämtat ut och satt ihop material, och gjort saker som redan kan. Repeterat alltså. Grunderna för AK5an, ladda, patron ur, magasinsbyte, vapenkontroll. Tränat exercis, marsch, språngmarsch, halt, vänster om, höger om, helt om, rättningar, givakt, på axel gevär, i armen gevär, skyldra gevär och så vidare, och så vidare. Undrar hur mycket av allt det här vissa av er förstår, haha. Monterat stridsvästen, sytt på förbandsmärken och kragspeglar på uniformen, putsat kängor och försökt få en lämplig ordning i skåpet (aint gonna happen). Skrivit säkerhetsprov för AK5C, nailed it, alla rätt. Som en chef.
 
Och så fysen. Fy i fan vad vi fysar. Har kommit till det där stadiet då man har träningsvärk i muskler som man inte trodde fanns, trots att jag har varit här flera gånger förut. Har dessutom blåmärken på de mest underliga ställen och har redan lyckats slå upp krogarna på bägge händer efter närkampsträningen i fredags. Och skavsår efter mina ickeingångna kängor har jag också. Åh så feminint och helt fantastiskt superfab! Men jag älskar det.
 
Världens längsta inlägg, I know. För er som inte orkar läsa så kan jag alltid slänga in standardfrågorna:
Ja, vi bor blandat. Vi är typ sex stycken tjejer och resten snubbar.
Ja, vi delar logement, och duschar och allting däremellan.
Ja, det finns snygga killar.
Och ja, det är skitroligt.