ENBLOGGFAN

Yoloswag forever

22-årskris och yoloswag forever

Kategori:

Sååå.. Vad händz? Själv sitter jag i soffan och funderar på huruvida jag orkar resa mig för att gå till köket eller inte. Det lutar mot nej, så jag får väl uppdatera er om omständigheterna som råder istället. Något produktivit ska jag väl ändå kunna åstadkomma menar jag! 

Som ni kanske har sett på Facebook och instagram, har jag valt att byta riktning här i livet. Det låter ju alldeles fenomenalt stort när jag utrycker mig så, men det är kanske precis vad det är också. Det blir den största förändringen jag har gjort under alla mina långa år, när jag tänker efter. Jag ska nämligen ta mitt pick och pack för att dra sisådär 50 mil söder ut. Eller sydväst, för att vara mer exakt. Göteborgs universitet kallar på mig, och jag har helt enkelt valt att göra ännu en oväntad vändning i livet. Efter att ha jobbat i Försvarsmakten och bott i Stockholm i lite drygt två år, väljer jag nu att flytta till en stad där jag inte känner någon och inte kan ett endaste gatunamn. Byter ut en lön, ett förstahandskontrakt och ett samboliv mot oklart boende tillsammans den mytomspunna studentfattigdomen.

I januari 2012 bytte jag ut ett ganska bekymmersefritt liv bestående av fest och tonårsdumheter mot en helt ny värld i Karlskrona, där jag gjorde min militära grundutbildning. Kanske kan man tycka att jag inte borde oroa mig för framtiden, när jag ändå har testat hela den här "nya-stad-grejen". Men nu är det ju annorlunda. Då bodde jag i ett logementet med en massa andra nykomlingar, som alla lydde samma order, gjorde samma sak vid samma tidpunkt och hade samma mål. Och där var mållinjen betydligt mycket närmre än den här gången. Tre månader jämfört med tre år, ja det är en ganska stor skillnad. Och bara det faktum att dra ner på alla inköp, kanske inte kunna svänga förbi Bodyshop och spontanshoppa tre bodybutters längre. Inte kunna äta lunch ute varje dag. Boka tvättid istället för att köpa en ny outfit!? Herrgud, jag har jag gett mig in på..? 

Nej, skämt åsido! Jag är hur taggad som helst på att få ett ordentligt miljöombyte och äntligen få skaka liv i den kreativa och pedagogiska delen av mig själv igen. Jag ska plugga till musik- och fritidshemslärare, för er som undrar, och det känns verkligen som en fantastiskt rolig utbildning! Får jag drömma mig bort lite, så hittar jag förhoppningsvis en musikal- eller teatergrupp att leka med, och klämmer in danslektioner och gruppträningar i form av dans, yoga och andra supersköna sätt att svettas lite på! Och vem vet? Kanske finns det ett katthem där borta som bara längtar efter att få nya volontärer? Nya hundar som behöver en dagmatte då och då? Framförallt ser jag fram emot att träffa en hel hög nya, sköna människor. Tänk om ett par månader, då kanske jag sitter där borta och undrar var både den ena och den andra har varit i hela mitt liv? Såna där självklara soulmates som man bara råkar snubbla över längst vägen. 

Jag känner på mig att den här resan har många nya dörrar att öppna, trots en brutalt låg budget och en diet på snabbnudlar. Men vafan, yoloswag forever! 

KOMMENTARER:

 • angelica säger:
  2014-12-17 | 16:07:38

  så jävla underbar och rätt inställning bestie! du kommer få de så underbart och bäst av allt (vi har en as billig bussresa på 3 tim mellan oss) det här kommer bli sååå bra för dig, du om någon hör verkligen inte hemma i äckel stockholm. dags för nya äventyr, nya vänner, nya kattemojjer som behöver hjälp och mindre glass. de här kommer bli så bra så!!

  Svar: ÅÅH BESTIE! <3 världens bästa grej är ju bussresan mellan oss! :') jag är så taggad nuuu!
  Karolina Mäcs

 • Pelle säger:
  2014-12-17 | 17:26:28

  Rastlösheten sitter i blodet på vissa i Mäcs-släktet ......
  ;)
  Grattis och lycka till!

  PS. Det finns många trevliga dykare i Gbg.

  Svar: Tack Pelle! Nu känns det iaf lite tryggare, hurra! :D
  Karolina Mäcs

 • mamma säger:
  2014-12-17 | 22:27:46

  Du, studentlivet är inte så skilt från militären. Kanske slipper du frysa! Det kommer bli så bra. Och vad beträffar ekonomin, mer julklapps- & födelsedagstips till mamma & pappa! Studentlivet är himmel & helvete, men ett lustfyllt sådant. Kram

  Svar: Det låter ju sådär lagom bitterljuvt! Blir nog bra det här!
  Karolina Mäcs

Kommentera inlägget här: