ENBLOGGFAN

Yoloswag forever

Personliga beslut och livets viktigaste lektion

Kategori:

Hej kompisar!  Det var ett tag sen hörrni, men vafan, livet kom emellan. Hoppas att vi kan fortsätta vara vänner trots omständigheterna. 

Sorgligt nog har jag har inte planerat någon struktur för det här inlägget. Alltså verkligen inte. Jag vet inte om jag ska fylla i luckorna, som så hemskt har blivit lämnade alldeles svarta och luddiga. Som värsta spindelbenen. Fyfan. Eller om jag helt enkelt bara ska keep rolling från detta nu, this very moment, och bara fortsätta simma från den rutan vi befinner oss i i nuläget? Åh, så många svåra val här i livet.. Det räcker inte med att behöva bestämma var i hela världen man ska luncha var eviga dag, nej, allt ska ju väljas! Tortyr är vad det är. Alla dessa valmöjligheter. Vilken film ska jag se innan jag somnar? Vilken spellista ska jag lyssna på under min 16 minuter långa spårvagnsresa till skolan? Vad ska jag ha på mig idag? Var ska vi gå ut någonstans? Orkar jag gå till affären och handla? Dag in och dag ut. Livet alltså.. Vilket skämt. 

JO! Jag bara måste berätta om vår fantastiska föreläsning igår. Låt mig börja med att presentera dagsformen och förutsättningarna som rådde, först och främst. Efter sisådär fyra timmars sömn, och med en hjärna som mycket väl kunde ha transplanterats från en Stegosaurus, pallrade jag mig till skolan för att i cirkus tre timmar diskutera och försöka skapa något kreativt av det fantastiska ämnet Styrdokument, organisation och bedömning, tillsammans med min basgrupp. Det gick sådär.

Efter en välförtjänt lunchrast på knappt tjugo minuter satt vi i en hörsal, beredda att lyssna på en föreläsning om myndighetsutövning och tjänstemannarollen. Bara där tappade dom ungefär hälften av det lilla engagemanget som fanns kvar i min valnötshjärna. Jag antecknade väl kanske fyra ord till att börja med, sen upptäckte jag hur fruktansvärt irriterande föreläsarens röst var. Alltså ni kan inte ens föreställa er! Tänk er Leif GW Persson blandat med Edward Blom blandat med jordens undergång och världskrig och dansband.. I två timmar! Jag lyckades nog utveckla både den ena och den andra bokstavskombinationen under tiden och var på riktigt tvungen att fokusen på något annat för att undvika att kasta någonting på föreläsaren. Fick krypingar i kroppen och kände verkligen hur förvandlingen mellan Anikin Skywalker och Darth Vader började ske inom mig. Men! Klok som jag är, lät jag inte the dark side ta över den här gången heller, utan valde att fokusera på internetshopping istället. 


Åkte sedan hem, utan att vara en enda liten procent klokare, men med bättre självkännedom, mer harmonisk än förr och två parfymer, en playsuit, tre jackor, fem klänningar, ett par brallor och en tröja rikare. Måste säga att det blev en givande föreläsning tillslut.


Ta lärdom av detta kidz. Allting är inte alltid vad det verkar! Försök att se hemska saker från ett annat perspektiv och gör vad du kan för att göra det bästa av situationen. Glöm inte att räddningen ofta finns inom dig! Eller på internet iallafall. Keep roll with the yoloswagness everybody! 

Kommentera inlägget här: