ENBLOGGFAN

Yoloswag forever

En supertraditionell midsommar och livskvalitet

Kategori:

Hejhej homies! 

Nu var det ett tag sedan det hände något vettigt i den här bloggen, det går jag faktiskt med på att erkänna. Jag kan skylla på tusen saker faktiskt! För det första så ägnar jag numer mina bussresor åt att lyssna på ljudböcker istället för att sitta och bläddra sönder hela internet. Det är oftast när jag är klar med facebook, instagram, snapchat, mailen, mina bloggfavoriter, 9gag och facebook igen som tanken slår mig nämligen, och jag kommer på att det kanske är värt att börja på ett utkast. 

Sen har det ju varit midsommar! Shit vad upptagen jag har varit med att fira med sill och blomster och smögen och så vidare! Not. Spenderade dagen med Sarmad och käkade livets bästa turkiska mat, så jävla gott att vi nästan dog! Därefter hängde vi på vattenpipscafé i ett par timmar, för att hålla oss till de svenska traditionerna liksom. Senare på kvällen drog jag till Tora, min nyfunna soulmate, och förade en skvätt tillsammans med hennes sambo Joakim samt dennes två kompanjoner. Tanken var att vi skulle dra ut, men jag och Tora kunde inte sluta snacka, så vi spenderade hela kvällen och natten i hennes soffa. Har nog aldrig hafe en bättre midsommar faktiskt! Kanske för att jag aldrig har firat på riktigt i vuxen ålder? Jag och traditioner som sagt.. Jag försöker innerligt minnas vad jag gjorde på midsommar förra året, och ska vi lita på min instagram så käkade jag tacos. Ändå värt! 


I lördags begav jag mig till livets paradis med min gamla bästiskollega Nord som var på besök i Götet, äntligen! Vi hängde tillsammans med Gustav och hans familj ute i det natursköna Nödinge. Eller utanför den civilisationen, rättare sagt. Vi käkade mat, gosade med hundar, badade tunna OCH, hör och häpna, även i sjön som tunnan var parkerad vid. Kan ni tänka er att jag badade i juni?! I Sverige!? Jag känner spontant att jag är värd minst ett diplom, tre pokaler och sju applåder. Tack på förhand. 


Utöver det har jag även sysslat med högst viktiga saker. Tvätt, en norsk dokumentär om isbjörnar, klappa katter, cykla runt stan och sånt där, exempelvis. Oerhört viktigt för livskvaliteten. Men idag, denna grå måndag, kände jag ändå att det var på tiden att kasta in en uppdatering. Har ju trots allt över tre timmar i kollektivtrafiken att döda på måndagar, så det finns inte direkt någon bortförklaring! Nu ska jag ut till Rasmus och ha lite kvalitetstid i grönskan! Ni får ha en skitfin måndagskväll mina vänner, så hörs vi! 

Kunskapsbrist Och amigas

Kategori:

Hola! 

Alltså man kan ju fråga sig varför i fan jag har suttit och tittat på en dokumentär om en b-filmsregissör på TV2 hela kvällen.. Kanske för att dokumentären som går nu, om kubanska krokodiler och kaosigt väder, ska kännas mer rimlig såhär efteråt. Allt är ju relativt. Kanske är jag så rastlös och saknar skolpolitik, lekobservationer, Freud och Vygotskij såpass mycket, att jag känner att jag bara måste lära mig om något annat under tiden?! Haha, skoja. Dagens osanning var det där. Saknar inte skolan någonstans faktiskt! Jag är ganska bra på att ha sommarlov. Det jag däremot saknar är Alaw, Hanna och Amanda. Att bara hänga, inte ha bråttom hem efter skolan, fika och snacka skit. Gnälla på vädret, garva åt någons facebookprofil, dricka frappe och köra bodybalance. Aah livets liv! Till och med att kaosplugga strax innan deadline känns avlägset och saknas mig lite. Haha, hör ni hur jag låter eller? För någon som inte är särskilt insatt låter det som att dom tog båten i grå hamnarna för att aldrig komma tillbaka, för typ tre år sen. Faktum är att Hanna åkte till Malmö för två veckor sedan, Alaw åkte till Stockholm i söndags och Amanda åkte på en tvåveckorstripp till Turkiet i helgen. Ändå känns det som att jag har varit här alldeles jätteensam och övergiven i sju svåra år. Tur att jag har katterna här hemma, annars hade jag nog blivit craycray. Om jag inte redan är där vill säga, vilket inte är helt omöjligt. Jag fick nämligen jordens längtan efter vintern och julen här om dagen? Alltså det var verkligen en sån där julfeeling som man får när det är ljus och snö och krashade pumlor och julklappspapper och lussebullar all over the place. Den bara sköljde över mig som om vi befann oss i mitten sv december! Jag hatar vintern och skulle utan tvekan klara mig galant utan julen liksom. Bara jag får lyssna på julmusik från och med ögonblicket då halloween är över. Och göra pepparkakshus förstås. Om ni tycker att det låter oöverkommligt så kan jag tala om för er att jag ändå trotsar världens alla lagar. Lyssnade exempelvis på julmusik så sent som igår. Det kan väl inte jag rå för, den ingår ju i min roadtriplista på Spotify, vilken skapades i december 2013. Kopplar ni? Om inte så får ni sova på saken, för jag orkar inte förklara mer här och nu!Shit vilket oklart inlägg det här blev nu. Hoppas att vi fortfarande kan vara vänner! Sov gott och allt sånt, hadeeeee!

Världsmästarkamp och oklara tåggrannar

Kategori:

Hallå everybody!

Tänkte passa på att kasta in ett inlägg nu när jag ändå sitter ner och inte har något vettigt för mig. Åka tåg är ju inte det roligaste jag vet i livet liksom, så det vore ju nästan oförskämt att inte blogga känner jag. Jag är klar med 100-åringen på Storytel nu för övrigt, och har precis börjat med första Kepler-boken efter alla dessa år av hype från Elv och Angelica. Men så fort jag börjar lyssna på den så somnar jag. Starkt första intryck! Efter att ha tvingats spola tillbaka bandet för typ tredje gången bara idag gav jag upp och satte igång en Disneylista på Spotify istället. Får skylla på uppläsarens röst tror jag, annars blir jag väl bränd på bål av de två ovanstående. Men jag ska faktiskt ge den en chans trots allt, lovar! Tio fingrar på mitt rum!

Gårdagen spenderades i Björknäs med familjen och bestod bland annat av femkamp, med bara fyra grenar för unikhetens skull. Förutom champagneboule körde vi kubb, dart och frågesport. Förstår ni att jag krigade mig igen TRE olika aktiviteter som är baserade på att vänta på sin tur?! Får ju i vanliga fall rysningar och kväljningar och trustissues och förlorar hoppet om mänskligheten så fort någon föreslår typ biljard eller bowling eller så som kvällsaktivitet. För helt ärligt, sånt går ju ut på att vänta på sin tur, och sen går det ändå bara åt helvete när det väl är dags att briljera inför resten av crewet. Jag var hur som helst asbra på allt! Förstår inte riktigt varför vi inte vann..  Kan diskuteras någon annan gång. Att jag råkade missa hela tavlan ett par gånger under dartturneringen och dessutom, under ett aningen för aggressivt kast, råkade tappa bort en pil kan ha varit bidragande faktorer, men vad vet jag? 


Nu sitter jag i alla fall på tåget som ni kanske förstår. Snubben bredvid mig hade snott min fönsterplats när jag kom på tåget, och jag orkade verkligen inte öppna munnen och berätta det för honom. Så här har jag suttit och lidit igenom en tågresa utan någonting att luta mig mot när jag sover. Jag är nämligen en hemskt praktisk människa och brukar kunna slagga mig igenom resor utan vidare konstigheter, men då jävlar krävs det en fönsterplats. Annars får jag vända på mig och lägga mig i någon slags fosterställning med ansiktet mot ryggstödet. Funkar det med, men kanske inte i okända människors sällskap.. Min granne här har dessutom rest på sig och velat hämta kvarg och annat oklart ur sin väska ungefär tusen gånger, så då har jag ju också fått resa på mig och låtsas vara artig och ba "jomen för all del herrn". Och nu för inte så länge sen frågade han mig om jag ville ha tuggummi, fast jag i början av resan ytterst tydligt öppnade ett nytt hubbahubbapaket och struntade blint i att tugga med stängd mun. Sånt är jag för cool för. Så jag undrar lite om han tycker att jag luktar äckligt? Eller om han ville kompensera för min fantastiska gästvänlighet? Tåls att tänka på. 

Jaja. Nu får det vara nog. Ha en fin söndag vänner och ovänner!