ENBLOGGFAN

Yoloswag forever

Stockholm och kulturkrockar

Kategori:

Tjena. Läget? Sitt inte där och klaga nu, det är ju måndag trots allt. Vet inte om jag ska sluta förklara mig varje gång det blir ett sånt här oartigt uppehåll i bloggen, det händer ju så ofta att anledningslagret börjar sina. Men ni vet, livet kom emellan! 

Lördag och söndag spenderades i Stockholm, fantastiska skönt att vara tillbaka på hemmaplan igen måste jag säga. Bara att slippa höra efterbliven glenndialekt i ett par timmar var ju värt hela resan. I lördags var det hur som helst middag och fekkenation på Hotellet med bland annat Filip, och senare, smått förvirrade och ovetandes om vad klockan var egentligen, med tanke på sommartiden, drog vi vidare till Solli för att dansa till tusentals sköna låtar. Haffade sedan en sjukt oklar svarttaxi hem, och i brist på GPS och koll på livet hamnade vi i orten någonstans, snurrade runt i sju svåra år och fick tillfälle att prata om livet som lapplisa. Vilket ingen av oss hade jobbat som.. Märkligt det där. 

Igår passade jag på att göra pannkaksfrulle, dansa lite tryckare med Sveakatt och spenderade sedan de sista timmarna i Sumpan, för att fira Elias och Marcus som har fyllt år. Dog matdöden så hårt att jag nästan valde att följa ljuset och acceptera mitt öde, men lyckades ändå komma iväg till Arlanda för att bege mig söderut tillslut. 

Och idag, denna regniga och ruskiga måndag gick jag ut på praktik. Har lekt och pysslat och torkat tusen liter näsblod och dansat balett bland annat. Och redan idag, första dagen, är kulturkrocken ett faktum. Vi lekte burken, eller pantgömme som dom säger här (what???). Så istället för att säga "du är burkad", så säger barnen "du är pantad", haha! Det betyder ju efterbliven hemma liksom. Sen körde vi iskull, även kallat frysjage. Alltså.. Va? Och så käkade vi i bamba. Inte matsal, inte matan, utan i bamba. Och barnen är tykna mot varandra. HAHA! Får se om jag lär mig acceptera glenntowniskan inom en snar framtid eller inte. Det återstår att se. Nåja. Det var det. Nu fryser jag in fingrarna för att jag har hållt i mobilen så länge. Tjarå! 

Kommentera inlägget här: